Go to Top

Eglantier Apeldoorn

Samen met Van Ouwerkerk Architecten is een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een supermarkt, winkels en 30 appartementen in Apeldoorn. Vanuit de stedenbouwkundige randvoorwaarden was de eis om een verticale geleding aan de volumes te geven. Dit is bereikt door de toepassing van verschillende kleuren baksteen en verspringingen van de gevel in hoogte en in diepte. De winkelplint sluit aan op de winkelplint in de rest van het winkelcentrum. In het plan zijn een aantal bestaande woningen, ontworpen door Albers en Huut Architecten, opgenomen die een nieuwe entree ter hoogte van de daktuin krijgen.

De buitenruimtes van de compacte appartementen zijn op de verbrede buitengalerij gelegen. Op het dak van de supermarkt zijn de bergingen gesitueerd en is een een collectieve daktuin ontworpen.