Go to Top

Botenloods scouting

Botenloods scouting Mijnsheerenland

De scoutinggroep in Mijnsheerenland was al enige jaren bezig met de voorbereidingen voor het realiseren van een botenloods. De loods was nodig voor hetPDFExport onderhoud van de boten in de winter.

In 2011 is Batenburg Bouwadvies bij het project betrokken. In overleg met de scouting is het aanwezige schetsontwerp beter afgestemd op de behoeften van de scoutinggroep en bouwkundig geoptimaliseerd. Daarna is het project tot in detail bouwkundig uitgewerkt.

Naast de ruimte voor het botenonderhoud is er ruimte voor kano’s, een werkplaats en een jeugdruimte. Zowel de buitenzijde als de binnenzijde is met hout afgewerkt. Het schuine dak op het zuiden is voorbereid op het plaatsen van zonnepanelen. Inmiddels zijn deze geplaatst.

Voordat de aanvraag omgevingsvergunning door de gemeente kon worden beoordeeld moest eerst het bestemmingsplan worden aangepast.  Op 12 december 2013 is de eerste steen gelegd door burgemeester Borgdorff van de gemeente Binnenmaas. De fundering is door Gebr. Hooghwerff gemaakt waarna de rest in eigen beheer is gebouwd.

De feestelijke opening heeft plaatsgevonden op 13 september 2014.