Verbouwing dijkwoning Heinenoord

Locatie

Heinenoord

Delen

De bestaande aanbouwen van deze woning waren in slechte staat. RoosRos Architecten heeft een conceptontwerp gemaakt om deze te slopen en te vervangen voor één modern volume.
We hebben, in nauw overleg met de opdrachtgevers, dit concept ontwikkeld tot een maatwerkoplossing die volledig aansluit bij hun woonwensen. Duurzaamheid was het uitgangspunt. Daarom is gekozen voor een prefab houtskeletbouwconstructie bekleed met lokaal hout. De essen geveldelen zijn afkomstig van in de Hoeksche Waard gekapte bomen en zijn behandeld met een biologisch verduurzamingsmiddel op basis van lijnolie. De binnenzijde van de wanden en het dak is afgewerkt met populierenmultiplex wat zorgt voor een warme uitstraling. In de badkamer en het toilet zijn de vloertegels uit het gesloopte deel van het huis, na afslijpen van de oude specie, hergebruikt.
De aanbouw staat visueel los van de oude woning door een gang met glas aan weerszijden. In de gang loopt de gevelbekleding van de aanbouw door om het concept van twee losse bouwdelen te benadrukken. De ruwe oude achtergevel is in de gang alleen wit geschilderd. Deze gang is het hart van de woning van waaruit alle ruimtes kunnen worden betreden. Door de deuren naar deze ruimtes tegenover de gevelkozijnen te plaatsen zijn er overal doorzichten naar buiten waardoor het omringende landschap kan worden ervaren. Zelfs de in de wand ingebouwde boekenkast heeft een glazen achterwand voor doorzicht naar buiten. In de gang begint ook de trap naar de verdieping. Deze trap is uitgevoerd als een meubelstuk met opbergladen om de ruimte optimaal te benutten. Door de versprongen treden kan de trap extreem kort zijn zonder in te leveren op loopcomfort.
Bij de realisatie van de aanbouw is door de opdrachtgevers van de gelegenheid gebruik gemaakt over te stappen op verwarming met een warmtepomp. Verder is in de tuin een regenwaterreservoir aangebracht. Het hierin opgevangen regenwater van de daken wordt hergebruikt voor toiletspoeling, voor de wasmachine en om de tuin te sproeien.

Contact

Wij zoeken samen met u naar de juiste oplossing voor uw bouwkundig vraagstuk. We werken met net zo veel enthousiasme aan een kleine verbouwing als aan een groot nieuwbouwproject.

Contact

Wij zoeken samen met u naar de juiste oplossing voor uw bouwkundig vraagstuk. We werken met net zo veel enthousiasme aan een kleine verbouwing als aan een groot nieuwbouwproject.